Hlavní obsah

Víkend na silnicích byl krutý obzvláště k cyklistům a motorkářům

Aktualizováno

V Česku o víkendu na silnicích umírali hlavně cyklisté a motorkáři, nepřežilo jich šest. Několik dalších motorkářů bylo při nehodách zraněno. V sobotu a v neděli zatím podle předběžných informací policie a zjištění ČTK zemřelo nejméně sedm lidí.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Motorkář vjel ve Starých Hamrech na Frýdecko-Místecku do protisměru, kde se srazil se dvěma auty.

Článek

Před vysokým počtem tragických nehod motorkářů a cyklistů zejména o prázdninách varovala policie. Cyklisté a motorkáři tvořili v červenci zhruba třetinu ze 74 mrtvých na silnicích. Tento měsíc byl dosud nejtragičtějším v letošním roce.

První tragická nehoda víkendu se stala v sobotu ráno, kdy v Lanžhotě na Břeclavsku srazil opilý řidič osobního vozu muže, který jel na elektrokole [celá zpráva]. Druhým mrtvým byl motocyklista, který nepřežil srážku s osobním autem poblíž obce Nížkov na Žďársku.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Motorkář vyjel ve Starých Hamrech na Frýdecko-Místecku do protisměru, kde se srazil s dvěma auty.

V neděli zemřel motorkář i u Tuchoměřic u Prahy. Devatenáctiletý řidič protijedoucího vozu mu při odbočování nedal přednost. Motorkář narazil čelně do pravého boku osobního vozu Seat.

V neděli zemřela cyklistka po srážce s autem nedaleko Loděnice na Berounsku. Dalšími mrtvými byl motocyklista, který nepřežil srážku s autem na Strakonicku, a motorkář, jenž zahynul při nehodě ve Starých Hamrech na Frýdecko-Místecku. Nejspíš jel příliš rychle, nezvládl řízení a vjel do protisměru, kde se postupně srazil s dvěma auty. [celá zpráva]

Několik dalších motorkářů bylo při nehodách zraněno, šlo třeba o případy na Liberecku nebo Brněnsku. Motorkářů nebo cyklistů se o víkendu zatím netýkala jen jedna tragická nehoda u obce Zámrsk na Orlickoústecku, kde v neděli zemřel jeden člověk při srážce dvou aut.

Nepozornost a nezvládnuté stroje

Šéf české dopravní policie Tomáš Lerch na začátku srpna řekl, že motorkáři často na silnicích umírají, protože většinou nezvládnou svůj stroj nebo je přehlédnou řidiči ostatních aut. Cyklisté zase podle něj velmi často umírají kvůli pádu z kola.

Nedělní tragická nehoda cyklistky na Berounsku však byla pravděpodobně způsobena její chybou. „Aniž by se předem rozhlédla a dala znamení o změně směru jízdy, překřížila jízdní dráhu za ní jedoucímu osobnímu automobilu," informovala o prvotním vyšetřování nehody policejní mluvčí Michaela Nováková.

Reklama

Výběr článků

Načítám