Hlavní obsah

Za vyhrožování hrozí muži již třicátý trest

– Karlovy Vary
Právo, vor

Možná rekordmana v počtu dosud udělených trestů zadržela na konci minulého týdne karlovarská policie. Ze spáchání přečinu vyhrožování totiž policisté obvinili jednašedesátiletého muže, kterému hrozí v případě uznání viny soudem již 30. trest v pořadí. Muž se před zadržením přitom choval, jako by pro něj neplatila žádná pravidla.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„V Karlových Varech v Šumavské ulici vbíhal muž do komunikace před vozidla. Tímto jednáním ohrožoval bezpečnost silničního provozu, svůj život, životy účastníků silničního provozu a budil veřejné pohoršení,“ uvedl v sobotu mluvčí karlovarské krajské policie Pavel Valenta

Hlídka z obvodního oddělení Karlovy Vary město se podle něj snažila muže dostat z vozovky na chodník. Místo toho ale začal reagovat slovy: „Já si můžu chodit, kde chci.”

„Dále hlídce opakovaně vyhrožoval napadením, poté udeřil do služebního vozidla. Policisté agresivního muže převezli na policejní služebnu, kde začal vyhrožovat zabitím a fyzickou újmou rodinným příslušníkům s tím, že má již něco odsezeno a je mu jedno, že půjde zpátky,“ pokračoval Valenta.

„Soudce po provedených úkonech propustil obviněného na svobodu. V případě odsouzení se bude jednat již o 30. trest obviněného, kdy mu hrozí odnětí svobody až na tři léta,“ uzavřel mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám