Hlavní obsah

Muž v Ostravě odevzdal při amnestii části protitankového kanónu

Právo, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Části protitankového kanónu odevzdal v rámci zbraňové amnestie v Ostravě 25letý muž. Šlo o hlaveň kanónu československé výroby vzor 36 ráže 47 milimetrů, o část závěrového mechanizmu a lafety zbraně, popsala v sobotu mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Policie ČR

Odevzdané části kanónu

Článek

Jak mluvčí doplnila, části dohromady vážily více jak 25 kilogramů. „Jde o zbraň určenou pro opevnění v betonových srubech,“ řekla.

Od 1. července, kdy byla vyhlášena zbraňová amnestie, lidé v Moravskoslezském kraji odevzdali už 48 zbraní a více než 2 tisíce nábojů. Policisté převzali například perkusní revolver či devět samonabíjecích pistolí.

Foto: Policie ČR

Policista s odevzdanými částmi zbraně

Na oddělení přinesl 62letý muž i dva nefunkční ruční granáty. Pyrotechnik musel likvidovat také leteckou pumu, kterou při terénních úpravách našla na zahradě 71letá žena.

Lidé mohou zbraně a střelivo odevzdávat na kteroukoliv policejní služebnu až do 31. prosince 2014. Zároveň mohou požádat o vydání dokladů k držení zbraně. Pokud povolení k držení zbraně získají, zbraň jim policie vrátí.

Letošní amnestie je v Česku třetí. Poprvé se uskutečnila v roce 2002, další pak o sedm let později.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám