Hlavní obsah

Zastřelil otce bývalé přítelkyně a maskoval to sebevraždou

– Jihlava • Aktualizováno

Desetiletý syn našel v Moravských Budějovicích na Třebíčsku na začátku května svého 48letého otce zastřeleného. Případ zpočátku vypadal jako sebevražda, ale kriminalisté později zjistili, že muže do hlavy střelil brokovnicí bývalý přítel jeho dcery.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Byl několikaletým přítelem dcery zemřelého a v jejich domě poslední rok žil. Před několika měsíci se s jeho dcerou rozešel," uvedl kriminalista Pavel Kubiš.

K vraždě muže zřejmě vedly osobní spory. Na místě činu nechal vražednou zbraň i dopis na rozloučenou psaný jménem zemřelého. Brokovnice patřila zavražděnému. "Na počátku to vypadalo jako jednoznačná sebevražda," uvedl Kubiš. Takovou možnost nevyloučila ani pitva.

Posléze se začaly objevovat drobné nejasnosti. Kriminalisté nechali tento týden tělo zemřelého exhumovat a pak byla provedena druhá pitva. Podezřelý byl zadržen minulou středu. Po několikahodinovém zapírání se k vraždě přiznal.

Muž věděl, že otec bývalé přítelkyně má doma legálně lovecké zbraně. Několik dnů před vraždou jednu i s náboji z domu tajně odnesl a schoval ji na zahradě v přístřešku. Po ránu 2. května si tam na muže počkal a střelil ho zblízka do hlavy. Pak utekl.

Podezřelý muž byl již trestán. Poprvé za výtržnictví a ublížení na zdraví a před dvěma lety za omezování osobní svobody a nebezpečné pronásledování (stalking), čehož se dopustil na Znojemsku. "Dostal také podmíněný trest, ale byl amnestován," řekl kriminalista.

Reklama

Výběr článků

Načítám