Hlavní obsah

Gang kradl v Německu auta a v ČR je rozebíral, škoda je 30 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtveřici Čechů zadrželi detektivové protimafiánského útvaru v severních Čechách. Skupina kradla v Německu auta, která demontovala na náhradní díly a dále prodávala. Policisté zajistili díly ze 120 aut v hodnotě 30 miliónů korun.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu zloděje pozatýkal v průběhu minulého týdne. Na případu policisté spolupracovali s kolegy ze Zemského kriminálního úřadu Saska a Policejního ředitelství v Drážďanech.

Pachatelé kradli auta převážně v Sasku, odkud je pak odvezli do České republiky, kde je demontovali na náhradní díly.

„Detektivové zadrželi tři muže a ženu ve věku od 34 do 45 let. Všichni skončili ve vazbě a bude rozhodováno o jejich vydání k trestnímu stíhání do SRN,“ uvedl mluvčí útvaru Pavel Hanták.

Podle něj policisté při domovních prohlídkách našli díly z více jak 120 aut. Majitelům zloději způsobili škodu asi 30 miliónů korun. „Jako náhradní hodnota byly detektivy zajištěny nemovitosti, osobní vozidla a peníze,“ doplnil Hanták s tím, že trestní řízení je vedeno v Německu.

Reklama

Výběr článků

Načítám