Hlavní obsah

Muž nalezený v Norsku pracoval pro vnitro jako řadový zaměstnanec na IT oddělení

Právo, jt
Praha

Muž nalezený nedávno se ztrátou paměti v Norsku dříve pracoval pro ministerstvo vnitra. Potvrdil to v pondělí šéf resortu a místopředseda ČSSD Milan Chovanec s tím, že jeho angažmá spadá do hlubší minulosti.

Foto: ČTK/AP

Muž nalezený v Norsku pracoval pro vnitro.

Článek

„Od té doby, co odešel, uplynulo už mnoho let,“ řekl Právu Chovanec. Jakékoliv další podrobnosti ale sdělit odmítl s tím, že by porušil zákon.

Podle zdrojů Práva z ministerstva každopádně tajemný muž pracoval jako řadový zaměstnanec na IT oddělení, a to zhruba na přelomu tisíciletí. Radiožurnál v této souvislosti informoval, že odešel v roce 2002.

Ministr vnitra v pondělí nevyloučil, že úřad muži poskytne ochranu. „Primárně se nyní zaměřujeme na to, zda mu hrozí nějaké nebezpečí, a pokud ano, tak mu ochranu poskytneme,“ poznamenal Chovanec.

V celém případu je podle něj stále mnoho neznámých, které je potřeba vyjasnit. „K tomu potřebujeme zejména součinnost toho člověka,“ doplnil šéf resortu vnitra.

Reklama

Související témata:

Související články

Muž bez paměti chce pozvat rodiče do Norska

Výsledky porovnání vzorků DNA muže z Norska, který trpí ztrátou paměti, a jeho údajných rodičů z České republiky by mohly být známy již dnes. Pokud by...

Výběr článků

Načítám