Hlavní obsah

Pěstoun na Domažlicku zneužíval 14letou dívku, čekala s ním i dítě

Právo, Patrik Biskup
Domažlice

Velmi neobvyklý případ rozplétají policisté z Domažlicka. Na jeho začátku bylo těhotenství 14leté dívky, která šla ve třetím měsíci na potrat. Teď se ukázalo, že otcem dítěte byl o 51 let starší muž, který měl společně s manželkou dívku svěřenou do pěstounské péče. Podle policie ji sexuálně zneužíval.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pěstouna v seniorském věku kriminalisté tento týden zadrželi a obvinili z pohlavního zneužívání. Soudce ho poslal do vazby.

„Je podezřelý, že dívku pohlavně zneužíval od září 2012 do ledna 2013, a to nejméně ve čtyřech případech. Přišlo se na to po analýze DNA ze vzorku odebraného z plodu,“ uvedl domažlický policejní šéf Lubomír Martinec.

Podle něho obviněnému muži hrozí až 10 let vězení, tedy nejpřísnější trestní sazba s ohledem na to, že čin měl spáchat na dítěti mladším patnácti let svěřeném jeho dozoru a zneužívaje vůči němu svého vlivu.

Soudce Milan Anderle Právu potvrdil, že v průběhu dalšího vyšetřování zůstane muž ve vazbě. „A to kvůli tomu, že by na svobodě mohl mařit vyšetřování, ovlivňovat svědky nebo dál páchat trestnou činnost,“ vysvětlil Anderle.

Jezdí k nim Němci kvůli prostituci 

Podle informací Práva jsou v rodině ještě další mladé dívky. „Jedná se o velmi rozvětvenou rodinu. Žijí na bývalém statku, pobývá jich tam okolo deseti,“ řekl jeden ze sousedů s tím, že k nim často jezdí Němci zřejmě kvůli prostituci.

Už samotné zatýkání podezřelého muže se neobešlo bez problémů. Když si pro něj policisté přišli, snažil se jim schovat a měl být i ozbrojený.

Zneužívaná dívka u výslechu pouze uvedla, že „něco tam bylo“ a že z toho otěhotněla. Víc k tomu nechtěla vypovídat s tím, že se jedná o osobu, které říká táto.

Obviněný muž nařčení popírá a výsledky biologických testů zpochybňuje. „Otcem toho dítěte jsem nebyl, to prostě není možný,“ hájil se.

Reklama

Výběr článků

Načítám