Hlavní obsah

Chovanec výchovného ústavu v Děčíně připravoval útěk a loupež

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děčín

Přípravu útěku mladistvého chovance z děčínské pobočky výchovného ústavu v Děčíně-Boleticích vyšetřují ústečtí krajští kriminalisté. Mladík se pokusil uprchnout, jeho plán byl ale odhalen. V cele se pak pokusil o sebepoškození. Ve středu skončil ve vazbě.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Věc je kvalifikována jako příprava trestného činu loupeže. K samotnému napadení vychovatele nedošlo, neboť plánovaný čin byl včas za přispění dalších chovanců odhalen,“ uvedla krajská policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Když se mladíkovi plán nezdařil, chtěl si ublížit. „V době zadržení se pachatel v cele pokusil sebepoškodit, byl ošetřen v nemocnici,“ dodala Hyšplerová. S ohledem na věk mladistvého nechce policie konkrétnější informace sdělovat.

V ústavu v Boleticích končí nejhorší mladí násilníci, jako například čtrnáctiletý chovanec, který v Králíkách na Orlickoústecku na konci března vrazil vychovateli šroubovák do krku a spolu s dalším mladíkem následně zkopal vychovatelku, která útok viděla. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám