Hlavní obsah

Žena se popálila v Ostravě během kyslíkové terapie, za několik dní zemřela

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Padesátiletá žena, která utrpěla minulé úterý těžké popáleniny během hospitalizace na interním oddělení Městské nemocnice Ostrava, o víkendu zemřela. Událost prověřuje policie. Zatím vše nasvědčuje tomu, že si žena chtěla v pokoji zakouřit nebo manipulovala s otevřeným ohněm.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Událost se stala v úterý krátce po 18. hodině večer. Bezpečnostní systém zaregistroval požár na jednom z pokojů, personál našel ženu sedící na posteli a v plamenech. Žena byla při vědomí, lékaři jí okamžitě poskytli první pomoc a připravili transport na Popáleninové centrum v Ostravě-Porubě.

Tam žena po několika dnech bohužel navzdory nepřetržité lékařské péči zemřela. Na jejím úmrtí se projevily jak popáleniny a šok, tak i její další zdravotní problémy.

Jak uvedl vedoucí odboru bezpečnosti Městské nemocnice Ostrava Milan Polleč, žena byla na pokoji v době požáru sama a podstupovala kyslíkovou terapii. Kyslíkový přívod se vzňal nejspíš přímo od otevřeného ohně. Pacientka měla podle Polleče zapalovač v oblečení, které měla na sobě.

„Takže s největší pravděpodobností byla příčinou požáru manipulace s otevřeným ohněm během kyslíkové terapie. Ale všechno vyšetřuje policie, která bude mít konečné slovo," řekl Polleč.

Reklama

Výběr článků

Načítám