Hlavní obsah

Sešli se, aby vyrovnali své závazky. Pohotový zloděj ale vzal směnku a utekl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

O své peníze v řádech několika tisíc přišel mladý muž, který si na schůzce se svým bývalým spolupracovníkem odložil směnku na stůl. Vmžiku mu ji sebral zloděj, po kterém se slehla zem. Kriminalisté z Prahy proto teď žádají veřejnost o pomoc při pátraní.

Krádež směnky v restauraciVideo: Policie ČR

 
Článek

Podivná krádež se stala na pražských Vinohradech 19. března v jedné restauraci, kde si oba muži dali schůzku, aby vyřešili své závazky.

„Mladší muž požadoval vrácení několikatisícové půjčky od svého bývalého spolupracovníka. Na půjčku měl věřitel podepsanou směnku od dlužníka, a tu si vzal na setkání samozřejmě s sebou, aby ji po vrácení peněz znehodnotili. Když muži seděli v restauraci, věřitel položil směnku na stůl a čekal, až mu dlužník vrátí peníze,“ popsal situaci před krádeží mluvčí policie Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Muž podezřelý z krádeže

Jak vyplývá z kamerových záznamů zveřejněných policií, zloděj čekal nejprve před restaurací, pak vešel dovnitř a začal telefonovat, a přitom pozoroval oba muže. Po chvíli krátce promluvil s číšnicí, sebral směnku a utekl.

„Věřitel tak přišel o potvrzení i peníze, protože dlužník mu je beze směnky odmítl vrátit. Oba muži se za zlodějem vydali, už ho však nedostihli. Jedná se o mladíka světlé pleti ve věku okolo 20 let, vysokého asi 185 centimetrů, sportovní postavy. V době krádeže byl oblečen do tmavé bundy a světlých džínových kalhot, na nohou měl tmavé boty. Hovořil česky,“ popsal pachatele Hulan.

Informace o totožnosti nebo pohybu zloděje přijme linka 158. Za krádež mu hrozí až dva roky za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám