Hlavní obsah

V únoru zemřelo na silnicích 22 lidí. Nejméně za čtyřiadvacet let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na českých silnicích zemřelo v únoru zatím dvaadvacet lidí, což je nejméně za jakýkoli měsíc od roku 1990. Dosud držel smutný primát únor 2012, kdy si dopravní nehody vyžádaly 29 obětí. Vyplývá to z policejních statistik.

Foto: HZS KK

Ilustrační foto

Článek

Soupis mrtvých mohou změnit ještě páteční havárie nebo úmrtí, která se prokážou až v průběhu vyšetřování. Ve srovnání s loňským únorem ubylo devět mrtvých. Méně bylo také dopravních nehod, kterých policisté zatím letos v únoru řešili 5157. Loni to bylo o 1316 více.

Klesl i počet zraněných

Klesl i počet těžce zraněných, jichž letos v únoru lékaři ošetřovali zatím 111. Podle policejních statistik bylo v únoru zatím celkem 12 dnů, ve kterých na silnicích nezemřel žádný člověk. Je to o čtyři dny více než v únoru loni. V letošním týdnu od 3. do 9. února byly takové dny celkem čtyři.

V únorových statistikách nepřekračuje maximální počet mrtvých na silnicích v jednom dni dvojku. Například v pondělí 10. února nepřežila jednatřicetiletá řidička osobního auta střet s nákladním autem na silnici I/7 mezi Slaným na Kladensku. Stejný den zemřela osmadvacetiletá řidička osobního auta po srážce s rychlíkem na železničním přejezdu nedaleko Dobšic na Nymbursku.

Reklama

Výběr článků

Načítám