Hlavní obsah

Měl mu zalévat kytky, místo toho si z bytu známého udělal noclehárnu i s kumpány

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Nezvané hosty měl ve svém bytě devětatřicetiletý muž z Ostravy, který odcestoval mimo republiku. Klíče od svého bytu na Tylově ulici v Ostravě-Zábřehu neprozřetelně půjčil třiačtyřicetiletému známému. Místo údržby bytu a zalévání květin se však dočkal toho, že se tam muž nakvartýroval i se svými známými.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Když to po svém návratu majitel bytu zjistil, vyzval všechny, aby byt opustili. Následně se snažil dostat i ke svým osobním věcem, bohužel nepochodil. Odpovědí mu vždy byly jen výhrůžky smrtí od nezvaných hostů, pokud se budou muset z bytu vystěhovat. Podvedený a zaskočený oprávněný uživatel bytu se proto nakonec obrátil na policii.

„Poškozený muž tento protiprávní stav trpěl po dobu čtyř měsíců na přelomu loňského a letošního roku. Nezvaní hosté si zatím užívali pohodlného bydlení v plně zařízeném bytě,“ uvedl ve čtvrtek ostravský policejní mluvčí Petr Svoboda.

Vybavení bytu rozprodával

Kromě toho, že se muž do cizího bytu protiprávně nastěhoval i se svými známými, tak velkou část vybavení bytu rozprodal či si ponechal pro vlastní potřebu. Navíc v bytě sprejem postříkal stěny i dveře hanlivými, podle policie nepublikovatelnými nápisy.

Policie třiačtyřicetiletého nezvaného hosta obvinila ze čtyř trestných činů. „Z vydírání, krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo nebytového prostoru. Za takové jednání mu hrozí vězení až na čtyři roky,“ upřesnil Svoboda. Trestní stíhání obviněného policie vede na svobodě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám