Hlavní obsah

Útočník polil v Plzni ženu kyselinou, v nemocnici bojuje o život

Právo, pab
Plzeň
Aktualizováno

Policisté pátrají v plzeňské městské části Lobzy po neznámém muži, který v pondělí ráno napadl 25letou ženu. Vytáhl ji z auta a polil kyselinou sírovou. Policisté zatím nevědí, zda něco ukradl.

Policisté se svědkyní na místě činu Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Policisté a záchranáři vyjížděli do ulice Pod Vrchem kolem osmé hodiny ráno. Když žena nastoupila do auta, přistoupil k ní pachatel, který otevřel dveře, vytáhl ji ven a polil kyselinou.

Svědkyně, která bydlí v přízemí domu, u kterého stálo auto, uvedla, že ráno na ni zaklepal muž, který křičel, že chce vodu pro popálenou ženu. Muž napadenou následně polil vodou, aby kyselinu neutralizoval. Sanitka ji pak převezla do nemocnice.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Žena utrpěla těžké zranění

"Její stav je velmi kritický, utrpěla život ohrožující poranění, a to v oblasti obličeje, horních a částečně i dolních končetin," řekla ČTK mluvčí nemocnice Gabriela Levorová.

Podle mluvčího záchranné služby Václava Ondry velmi významně pomohli lidé, kteří poskytovali ženě první pomoc bezprostředně po zasažení látkou. "Dá se říci, že jí zachránili život, a to díky oplachování potřísněných částí," uvedl. Pokud by kyselina působila delší dobu, dostala by se do kůže, svalů a postupně dále do těla.

Po pachateli pátrají policisté a psovodi. Zda něco odcizil, zatím není jasné. „Na místě jsou kriminalisté a zajišťují stopy,“ řekla Právu policistka Jana Tomková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám