Hlavní obsah

Policií stíhané auto skončilo ve sloupu, jediný připoutaný byl pes

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pronásledování řidiče fabie skončilo v neděli večer v Praze nárazem do sloupu veřejného osvětlení. Zraněného nepřipoutaného řidiče i spolujezdkyni museli policisté z auta vyprostit, jediným pasažérem, kterému se nic nestalo, byla připoutaná fenka bulteriéra. Šofér, jak policisté zjistili, řídil pod vlivem drog.

Foto: Policejnidenik.cz

Havarovaná fabie

Článek

Hlídka projížděla Vysočanskou ulicí, když v protisměru jela Škoda Fabie. Jakmile řidič spatřil hlídku, zrychlil a začal ujíždět. Jeho dobrodružná cesta ale netrvala dlouho a narazil do sloupu osvětlení. Podle policie zhaslo auto i osvětlení v celé ulici.

Policisté po příjezdu na místo poskytli posádce první pomoc. „Nepřipoutaný řidič byl zaklíněný pod volantem a stěžoval si na bolest nohy, nepřipoutaná pětadvacetiletá spolujezdkyně pak měla nohy doslova zaražené pod palubní deskou a stěžovala si na bolest hrudníku a nohou,“ popsala následky nehody policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Fenku si převzali strážníci

„Policisté tak museli násilím odstranit palubní desku vozidla a uvězněnou dvojici posadili na trávník. Když se potom hlídka vrátila k vozu, ze zadního sedadla vyprostili otřeseného psa připoutaného bezpečnostním pásem,“ doplnila Rösslerová.

Dechová zkouška byla u 34letého řidiče negativní. Pozitivní byl ale test na drogy, šofér řídil pod vlivem amfetaminu, metamfetaminu a opiátů. Dvojice byla za asistence policie převezena do nemocnice. Fenku bulteriéra si převzali strážníci.

„Řidič je podezřelý z přestupku, za což mu hrozí až padesátitisícová pokuta a zákaz řízení. Škodu na poškozeném sloupu veřejného osvětlení vyčíslili pracovníci technické správy komunikací na dvacet tisíc korun a škoda na havarovaném vozidle se pohybuje kolem sta tisíc korun,“ konstatovala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám