Hlavní obsah

Policie dopadla muže, který v Brně střelil mladíka do hlavy, motivem mohly být drogy

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Policie v Brně dopadla pachatele, který jednou ranou z pistole v pátek večer těžce zranil dvacetiletého mladíka v Třískalově ulici ve čtvrti Lesná. Oběť s vážným poraněním mozku skonala v neděli. Jak uvedl šéf jihomoravské kriminálky Antonín Hrdlička, vraždil jednadvacetiletý mladík. K činu se přiznal. Pravděpodobně šlo o roztržku při nákupu a prodeji drog.

Jednadvacetiletý mladík se přiznal k vraždě v BrněVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

„Přesný motiv sice ještě stoprocentně neznáme, ale s největší pravděpodobností šlo o konflikt v souvislosti s prodejem drog. Pachatel, kterého jsme zadrželi v pondělí při cestě městem, neměl nikdy konflikty se zákonem. Svou oběť neznal, takže padají spekulace o tom, že šlo o předem připravenou vraždu. Pistoli, kterou vraždil, si muž opatřil asi před měsícem při krádeži. Pachatel bude tedy obviněn nejen z vraždy, za kterou mu hrozí 12 až 20 let vězení, ale rovněž z krádeže a nedovoleného ozbrojování,“ uvedl Hrdlička.

Muž je podle policistů uživatelem lehkých drog.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Šéf jihomoravské kriminálky Antonín Hrdlička s vražednou zbraní

Po činu mladík pistoli ukryl na místě, které pak sám policii pomohl v pondělí najít. V současnosti podle Hrdličky probíhají výslechy obviněného, následně bude podán návrh na uvalení vazby.

Páteční objasněná vražda je již 22. na jižní Moravě. Tento region má nyní smutné prvenství v počtu nejzávažnějších činů.

Reklama

Související témata:

Související články

Mladík postřelený v Brně zemřel

Dvacetiletý muž, který byl v pátek postřelen na brněnském sídlišti Lesná, podlehl vážným zraněním. Uvedla to v neděli policejní mluvčí Petra Vedrová. Mladého...

Výběr článků

Načítám