Hlavní obsah

Kvůli úmrtí pacienta, který se nedovolal na linku 155, padne trestní oznámení

Novinky, vor
Karlovy Vary

Trestní oznámení na neznámého pachatele se chystá podat karlovarská krajská záchranka kvůli úmrtí 70letého muže z Mariánských Lázní, který se v pátek nedovolal na linku 155.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Celou záležitost mají ve svých rukách právníci. Trestní oznámení na neznámého pachatele jsme dosud nepodali, ale chystáme se jej podat,“ uvedl ředitel Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje Roman Sýkora.

„Necháváme současně celou záležitost prošetřit z pohledu celého integrovaného záchranného systému,“ uvedl karlovarský hejtman Josef Novotný (ČSSD), podle kterého žádné nové informace k případu nejsou zatím k dispozici. „Termín pro ukončení šetření jsme si nestanovili, ale chceme znát závěry co nejdříve,“ dodal hejtman, podle kterého bude vyšetřování probíhat v součinnosti se záchrannou službou, operátory a šetření bude rovněž probíhat na místě, odkud pacient v pátek odpoledne marně volal na linku 155, tedy v jednom z lázeňských domů.

„Policie případ úmrtí muže vyšetřuje,“ uvedla mluvčí karlovarské krajské policie Kateřina Böhmová, podle které ale policie nemá dosud informace o tom, že by linka 155 nefungovala. Funkčnost linky 155 začne tedy policie zřejmě prověřovat až ve chvíli, kdy bude podáno zmiňované trestní oznámení.

Senior, který trpěl řadou chronických onemocnění a v pátek odpoledne začal pociťovat zvýšenou dušnost, se podle Sýkory nemohl dovolat na linku 155, takže se obrátil na místní lékařku. Té se podařilo přivolat místní záchrannou službu až prostřednictvím běžné telefonní linky. Kvůli prodlení přijeli záchranáři k pacientovi se zpožděním několika desítek minut. Pokusy o resuscitaci pacienta ale byly v tu chvíli již marné.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám