Hlavní obsah

Letecké záběry fotbalových fandů: Z davu se kouří, létají dělobuchy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Videozáznam z policejního vrtulníku ukazuje stovky fotbalových fanoušků u zastávky metra Strašnická, kteří před sobotním derby míří od letenské Sparty k vršovickému stadiónu Slávie. Záběry připomínají srocení lidu, v davu se však blýskají dělobuchy a kouří se z dýmovnic. V souvislosti s výtržnictvím zadržela pražská policie 82 lidí.

BEZ KOMENTÁŘE: Sobotní střet fotbalových fanoušků s policiíVideo: Policie ČR

 
Článek

Podle mluvčího pražské policie Tomáše Hulana skončil zásah až po půlnoci a do akce bylo nasazeno několik set policistů. Nejhorší byla odpoledne situace u stanic metra, kterým fanoušci jeli do Vršovic, a to jak na Hradčanské, tak u Strašnické. Ve Vršovicích po sobě fanoušci obou klubů házeli přes silnici světlice.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Policisté hlídají po skončení zápasu fanoušky Sparty.

„Celkem na policejních služebnách skončilo 82 osob. Třináct pro podezření z trestných činů propagace fašismu, nebo výtržnictví,“ shrnul situaci pražský policejní mluvčí. [celá zpráva]

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fanoušci Sparty

Policejní těžkooděnci zasahovali i na stadiónu v Edenu. Několik sparťanů se po zápase, který skončil pro Spartu vítězně 2:0, dostalo na hřiště, kde se střetli s fanoušky druhého klubu.

Reklama

Výběr článků

Načítám