Hlavní obsah

Mrtvý nalezený na Benešovsku zemřel kvůli nedbalosti policistů

Aktualizováno

Zastřelený muž nalezený v srpnu na mostě na Benešovsku podle dosavadního vyšetřování zemřel při policejním zákroku. Dva policisté obvinění v souvislosti s úmrtím podle vyšetřovatelů porušili předpisy pro použití zbraně. Oznámilo to ve středu na svém webu Krajské státní zastupitelství v Praze. Policisté jsou obviněni z ublížení na zdraví z nedbalosti.

Foto: Policie ČR

Fotografie, kterou zveřejnila policie při pátrání po totožnosti muže.

Článek

Mrtvý muž se střelným poraněním byl na mostě u obce Krhanice nalezen ve čtvrtek 29. srpna zhruba ve 21:20. Těla ležícího na chodníku u pravé strany silnice ve směru na Lešany si všiml projíždějící řidič. Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) pak při vyšetřování případu na začátku září obvinila dva policisty. [celá zpráva]

Původně mluvila policie v souvislosti s kauzou o vraždě, podle středečního vyjádření státního zastupitelství ale muž zemřel kvůli nedbalosti policistů při služebním zákroku. GIBS viní zadržené policisty pouze z ublížení na zdraví.

Policisté porušili povinnosti

"Bylo zahájeno trestní stíhání dvou příslušníků Policie ČR pro zločin těžkého ublížení na zdraví, způsobení těžké újmy na zdraví se smrtelným následkem způsobeným z nedbalosti, a pro přečin zneužití pravomoci úřední osoby," sdělila státní zástupkyně Danuše Krejčová.

Podle ní zadržení policisté při služebním zákroku proti muži porušili povinnosti dané zákonem pro použití střelné zbraně. Další informace zatím nechtěla sdělit, protože by to mohlo údajně ohrozit vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám