Hlavní obsah

Žena si vzala na pěstování marihuany úvěr, rostliny ale stejně přehnojila

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté minulý měsíc odhalili rodinnou pěstírnu, která měla být výhodným byznysem, na který si dokonce žena vzala 150tisícový úvěr. Její pěstitelské znalosti však byly mizerné - vysazené rostliny konopí přehnojila. Podruhé už sklízeli policisté, kteří zadrželi i tři členy rodiny.

Foto: Policie ČR

Rodinná pěstírna se nepovedla

Článek

Zatýkáním vyvrcholila akce Rybník, při které kriminalisté zadrželi dvaapadesátiletého muže s jeho devětačtyřicetiletou družkou a také jejich syna, který ale s nimi nebydlel ve společné domácnosti. U dvojice, která bydlela v pražských Kyjích, nalezli policisté ve sklepě kompletně vybavenou pěstírnu marihuany.

Na likvidaci muži zákona předali 40 rostlin konopí a tři kilogramy sušené marihuany. Zabavili také 10 tisíc korun. U syna, který bydlel v Máslovicích u Prahy, policisté našli 60 rostlin.

Rostliny musely do kontejneru 

Nevyšel jim tak „podnikatelský záměr“, na který si vzali dokonce 150 tisíc korun jako úvěr od banky. Žena se totiž prodejem marihuany chtěla dostat ze svízelné finanční situace.

Foto: Policie ČR

Rodinná pěstírna se nepovedla

„Žena nakoupila vybavení doporučené na internetu. Na webových stránkách vyhledala návod, jak o rostliny pečovat, a začali je pěstovat. První pokus jim ovšem nevyšel – rostliny přehnojili a museli je tak vyhodit do kontejneru. Druhý pokus jim pak zmařila zásahová jednotka s kriminalisty,“ popsala případ mluvčí policie Jana Rösslerová.

Žena s druhem si již vyslechli obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami, za což jim hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Syna pak vyšetřovatel obvinil z trestného činu nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku, za což mu hrozí až půlroční vězení.

Foto: Policie ČR

Rodinná pěstírna se nepovedla

Drogy předávali pod kamerou

Kriminalisté zaznamenali úspěch i v jiném případě, když zadrželi dva dealery drog.

„Policisté zadrželi hosta jedné z heren v lokalitě pražské Palmovky, na kterého 21. srpna zavolali před provozovnou jednatřicetiletý muž a jeho partnerka, aby vyšel ven. Host pak popošel s dvojicí za roh domu, stoupl si paradoxně přímo pod městskou kameru a rychle předal narkomanovi drogu, kterou ukrýval v kalhotách,“ informovala Rösslerová s tím, že muži hrozí až pět let za mřížemi.

Dealer předal drogy přímo pod kamerou policieVideo: Policie ČR

Dalšího dealera, který pro policisty nebyl neznámý, policisté chytili další den taktéž na Palmovce. Nejen dealeři ale uvízli v policejní síti, kriminalisté pokutovali také tři mladé muže, kteří u sebe měli sáčky s pervitinem a marihuanou.

Reklama

Výběr článků

Načítám