Hlavní obsah

Bývalý voják, kterému matka nabídla k sexu svou dceru, si odsedí devět let

– Brno • Aktualizováno
Právo, Miroslav Homola

Padesát minut potřeboval předseda soudu v Brně pouze k hrubému popisu trestných činů bývalého elitního vojáka. Jde o sexuální útoky namířené proti těm nejbezbrannějším. Proti dětem a dokonce i kojencům. Krajský soud ho za množství těchto útoků, byť byly nedokonané, odsoudil na devět let do vězení s ostrahou.

BEZ KOMENTÁŘE: Bývalý voják dostal devět let vězení za sexuální deliktyVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

Matku jednoho z kojenců, ženu z Brna, která mu k orálnímu sexu půjčila za peníze svou holčičku, poslal soud do vězení na tři roky. Oba se proti tomu odvolali.

Své oběti muž hledal na internetu a zaměřoval se především na sociálně slabší matky, se kterými se nejčastěji seznamoval nejprve sám, ovšem pak po nich chtěl jejich děti. Pod přezdívkami Max, Amorek, Rafael či Stydlín a mnoha dalšími měl vystupovat a také lovit své případné oběti na sociálních sítích bývalý elitní voják a také člen ochranky někdejšího premiéra Jiřího Paroubka Viktor Štingl (44).

Foto: Miroslav Homola, Právo

Muž se před novináři skrýval

Muž s pedofilními sklony se podle soudu pokusil znásilnit 1,5 měsíční holčičku, kterou mu za úplatu poskytla její vlastní matka a v dalších případech se snažil děti či batolata koupit k sexu od jejich rodičů pocházejících většinou ze sociálně slabších vrstev.

Bývalý vojenský policista vycvičený na ochranu osob důsledně ukrýval tvář před veřejností a u soudu bránil tím, že se jen snažil rozkrývat pedofilní podsvětí.

Podle obžaloby měl navazovat kontakt s matkami, které měly malé děti a měl je přemlouvat k tomu, aby mu dítka poskytly k sexu. Zneužívat měl podle státního zástupce špatnou finanční situaci matek. Za děti údajně nabízel částky od několika set do několika desítek tisíc korun.

Matka se živila prostitucí

„Jedné z žen nabízel 35 tisíc korun za to, že mu poskytne svou jednoroční dceru, s kterou by vykonal soulož, aby jí připravil o panenství. S další šestiletou dívkou byl ve vaně, umýval ji, zamýšlel ji opít či omámit prášky a pak znásilnit, ale k činu nakonec nedošlo,“ popsal jeden z téměř dvou desítek žalovaných skutků státní zástupce.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Viktor Štingl si před soudem schovával svou tvář.

Podle vyšetřovatelů mu v březnu loňského roku v jihomoravské metropoli v oblasti zvané Brněnský Bronx za úplatu předala matka z Brna svou teprve šestitýdenní dceru. Sama mu ji v autě měla svléknout a muž se měl ústy dotýkat přirození batolete.

Matka na to přistoupila. U soudu pak tvrdila, že si myslela, že k ničemu nedojde.

„Já šlapu, abych se uživila, byla jsem s ním poprvé a ptal se na dceru. Když jsem mu podruhé přinesla dceru, myslela jsem, že se bude jen dívat. Ptala jsem se, jestli je úchylák na děti a on mi řekl, že někdo rád psy a někdo děti. Já svou dceru miluju,“ tvrdila soudu s pláčem žena bydlící v nechvalně známé brněnské ulici Cejl.

Chtěl vyšetřovat trestné činy

„Chtěl jsem jen rozkrývat trestnou činnost a pak to předat policii. Vyšetřování jsem vedl hlavně na chatu, ale hodně z oslovených mě nepřesvědčilo o tom, že by to myslelo skutečně vážně. Více jsem rozpracoval dva případy, které jsem pak chtěl předat policii. Matka mi svou dceru nabídla, ale neoznámil jsem to hned, aby se moje vyšetřování nepokazilo,“ prohlásil před soudem Štingl.

Podle soudců se jedná o velmi rozsáhlý případ, kdy zdaleka ne všechny pokusy muže se staly předmětem vyšetřování. Senát posuzoval pouze ty, které mu předložila obžaloba.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám