Hlavní obsah

V řece Moravě našli policisté posledního utonulého vodáka

Právo, miv
Hodonín
Aktualizováno

Nálezem posledního utonulého, šestatřicetiletého muže, skončila v pátek dopoledne pátrací akce po trojici, která první květnový den vyrazila na plavbu po řece Moravě. Poslední tělo řeka vydala až desátý den po tragédii.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Pátrání po ztracené trojici

Článek

„Tělo šestatřicetiletého otce, který se se svou dcerou a kamarádem plavil na loďce, nalezli policisté z hodonínského územního odboru v ranních hodinách. Našli ho po proudu řeky, asi o dva kilometry dál, než objevili hasiči z Radějova ve čtvrtek první tělo,“ řekla Právu břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Ve čtvrtek postupně pátrání skončilo nalezením těla osmadvacetiletého muže, odpoledne pak pátrací tým policejních potápěčů objevil i šestiletou holčičku. Nález změnil původní rozhodnutí ukončit akci kolem sedmnácté hodiny a pátrání pokračovalo pozdě do noci. [celá zpráva]

V pátek ráno již kolem půl šesté hodiny vyrazili policisté a hasiči opět prohledávat řeku. Tělo našli zachycené o kmen stromu a identifikace potvrdila totožnost poslední oběti. Tím okamžikem mohl zaznít povel k ukončení pátrání, které se protáhlo na deset dnů a zkomplikovalo je vzedmutí Moravy po vydatných deštích.

Nebezpečí pod hladinou

„Na akci se podílely desítky policistů z hodonínského územního odboru, policejní potápěči, kolegové ze Speciální pořádkové jednotky z Brna a velký kus práce odvedli také profesionální i dobrovolní hasiči. Za jejich nasazení patří všem nesmírné poděkování. Chtěli bychom ocenit také nasazení občanů, kteří s hodonínskou policií spolupracovali a poskytli několik zásadních informací,“ zdůraznila mluvčí.

Tragická plavba podle policistů ukázala, že i když je Morava zdánlivě klidnou řekou, jako tomu bylo v den plavby trojice, spadlé stromy a další překážky v přirozených říčních meandrech úseku od Strážnice po Rohatec skrývají četná nebezpečí. Trojice utonulých zřejmě doplatila právě na skrytá nebezpečí pod hladinou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám