Hlavní obsah

Matka v Ostravě utýrala k smrti dvouletého syna

– Ostrava
Právo, plk

Dvouletého chlapečka měla v Ostravě utýrat k smrti jeho dvaadvacetiletá matka s přítelem. Kriminalisté už oba obvinili a soud uvalil na ženu i muže vazbu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Dítě zemřelo na následky zranění minulý týden v ostravské Fakultní nemocnici, kam ho podle pondělních informací TV Nova převezla záchranka zbitého do bezvědomí a s modřinami. Jeho zranění vysvětlovala matka tak, že po jídle dostal křeče a ona se ho snažila zachránit. Chlapec pravděpodobně zemřel na krvácení do mozku.

Podle mluvčího Fakultní nemocnice Ostrava Tomáše Oborného byla u dítěte provedena soudní pitva. „Její výsledky byly předány orgánům činným v trestním řízení,“ potvrdil Oborný s tím, že kvůli policejnímu vyšetřování nemůže podat k případu další informace.

Krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská uvedla, že kriminalisté prověřují veškeré okolnosti případu týkajícího se zvláště závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví a zločinu týrání svěřené osoby. „Jedná se o úmrtí nezletilého dítěte v Ostravě. Kriminalisté na základě zjištěných informací obvinili dvě osoby. Soud rozhodl o vzetí obviněných do vazby,“ informovala a dodala, že ani policie nebude v této chvíli sdělovat bližší informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám