Hlavní obsah

Útočník střílel v holešovickém metru z pistole, zranil dva muže

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Plynovou pistolí střílel ve stanici metra Nádraží Holešovice v pátek ráno 57letý muž na jiné dva muže, se kterými se chvíli předtím pohádal. Muži utrpěli zranění a museli být převezeni do nemocnice.

Útočník střílel v holešovickém metru z pistole, zranil dva mužeVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Muži se v metru kolem šesté hodiny ranní nejprve pohádali a poté napadli. "Následně pak sedmapadesátiletý podnapilý muž vytáhl svou plynovou pistoli, ze které z bezprostřední blízkosti opakovaně vystřelil, a zasáhl tak devětačtyřicetiletého a devětatřicetiletého muže přímo do obličeje," sdělila Novinkám mluvčí policie Eva Kropáčová.

Celému incidentu přihlíželo několik cestujících, kteří ihned informovali policii a záchranáře. Hlídka policie pak střílejícího muže na místě zadržela a provedla dechovou zkoušku, která ukázala téměř dvě promile alkoholu v dechu.

"Kriminalisté útočníka obvinili z trestného činu těžké ublížení na zdraví a výtržnictví. Muž byl po výslechu umístěn do policejní cely s návrhem na vzetí do vazby. Hrozí mu až deset let za mřížemi," dodala mluvčí s tím, že zraněné muže sanitka převezla do nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám