Hlavní obsah

Nehoda dvou aut uzavřela R35 nedaleko Olomouce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Nehoda osobního auta a kamiónu v úterý uzavřela rychlostní silnici R35 ve směru z Ostravy nedaleko Olomouce. Při střetu začalo osobní auto hořet. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Následky havárie se stále odstraňují. Doprava je odkláněna po vedlejších komunikacích. Podle policie bude úsek uzavřen až do půlnoci.

Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Článek

Nehoda se stala na 280. km ve směru z Ostravy na Olomouc na úrovni obce Přáslavice.

"Při kolizi osobní vozidlo vrazilo zezadu do kamiónu. V době příjezdu hasičů bylo již osobní vozidlo zcela zachváceno plameny. Plameny zasáhly také návěs kamiónu, který přepravoval papírové kuchyňské utěrky," řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. Podotkla, že při požáru zhruba polovina návěsu shořela.

Podle krajského policejního mluvčího Josefa Bednaříka nebyl při nehodě nikdo zraněn, řidička osobního vozidla stihla auto opustit dřív, než jej zachvátily plameny.

"Silnice bude uzavřena až do půlnoci, musí se vyprostit nákladní auto a stále se odstraňují následky nehody," řekl ve 20:00 policejní mluvčí. Pokud se předpovědi policie naplní, bude silnice uzavřena devět hodin. Výše škody zatím nebyla vyčíslena.

Na namrzlé vozovce se bouralo už ráno

V Olomouckém kraji v úterý havarovalo nákladní auto také ráno v Lipové - lázních na Jesenicku. Při jízdě po namrzlé vozovce havarovalo a skončilo na zahradě rodinného domu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Kamión nakonec musela vyprostit specializovaná odtahová služba. Nehoda, která se stala na hlavním tahu z Jeseníku na Ramzovské sedlo, zkomplikovala rovněž na několik hodin dopravu. Auta policisté odkláněli po místních komunikacích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám