Hlavní obsah

Ve Zlíně objevili nelegální sklad alkoholu se stovkami falešných etiket

Zlín
Aktualizováno

Skladiště se zhruba pěti stovkami lahví s podezřelým alkoholem nalezli policisté ve čtvrtek v garáži nedaleko sídliště Jižní Svahy ve Zlíně. Lahve byly opatřeny falešnými etiketami několika likérek. Mluvčí policie Petr Jaroš upozornil, že některé z lahví se již pravděpodobně dostaly ke koncovým zákazníkům, a apeluje na občany, aby z nich nepili.

Video ze stáčírny ve ZlíněVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

Kromě toho policisté objevili i další etikety, které měly být použity na další lahve. Podle informací Práva jde o stovky etiket. Na falešných etiketách jsou nápisy Lašský tuzemák, Extra jemná vodka Lunar, Albánská borovička a Meruňka.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Tyto falešné etikety zabavili zlínští policisté v nelegálním skladu alkoholu.

"Apelujeme na obyvatele Zlína a okolí, aby v žádném případě nepožívali alkohol z těchto lahví," řekl Právu Jaroš.

K nálezu skladu přispělo zadržení dodavatele

Nález skladu souvisí se zadržením údajného distributora neokolkovaného alkoholu. Celní správa nyní posílá všechny nalezené vzorky na expertízu.

Policejní mluvčí nevyloučil, že se tímto zásahem podařilo odstřihnout zlínskou větev distribuce pančovaného alkoholu.

Alkohol byl nalezen v jedné z garáží v několikapatrovém garážovém domě. Na místě je více než dvacet policistů a příslušníků celní správy. Jde o hodně nenápadnou budovu mimo hlavní silnici pod největším zlínským sídlištěm Jižní Svahy, odkud pochází většina otrávených.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Nelegální sklad alkoholu ve Zlíně.

Policie už v kauze obvinila provozovatele večerky na zlínském sídlišti Jižní Svahy, ve které koupili alkohol lidé otrávení metanolem. Sedmatřicetiletý muž ze Zlína je obviněn z porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Hrozí mu až tříleté vězení nebo zákaz činnosti.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

V těchto garážích poblíž zlínského sídliště Jižní Svahy byl nelegální sklad alkoholu.

Ve večerce se našel nekolkovaný alkohol. Obchod se nachází v budově, ve kterém také žila jednašedesátiletá žena, která byla nalezena v úterý ráno ve svém bytě mrtvá. Pitva potvrdila úmrtí po otravě metylalkoholem. V obchodě údajně nakupovali i lidé, kteří nyní leží s otravou metanolem ve zlínské nemocnici. Obchod byl v úterý uzavřen.

Policisté také ve středu zadrželi dodavatele alkoholu do večerky, policie o něm zatím nechce sdělovat žádné informace.

V nemocnici ve Zlíně leží devět lidí otrávených metylalkoholem, z toho tři jsou ve vážném stavu a v umělém spánku. Podle lékařů se stav všech mírně lepší.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám