Hlavní obsah

Otčím donutil syna ke znásilnění matky, dokazuje obžaloba

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Bití, hádky, alkohol, nadávky, škrcení do bezvědomí. Nakonec těžko představitelná scéna, kdy otčím donutí svého patnáctiletého nevlastního syna, aby znásilnil svou vlastní matku. Ten se posléze chce oběsit, ale nakonec i se svými bratry utíká zimní nocí z domova. Děsivý příběh z Vysočiny začal v úterý rozplétat Krajský soud v Brně.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Obžalovaný muž

Článek

Obviněný osmačtyřicetiletý muž, který měl týrat své tři vlastní a jedno nevlastní dítě, stejně jako manželku. Vrcholem všeho pak mělo být ono znásilnění.

„To se stalo v létě 2008 v ložnici domu. Pod pohrůžkou násilí donutil obžalovaný svého tehdy nezletilého nevlastního syna přes jeho fyzický i verbální odpor, aby vykonal soulož na své matce. Ta ležela nahá na zemi, obžalovaný držel ji i syna, a přestože se bránili, nakonec je k tomu donutil,“ prohlásil v obžalobě státní zástupce.

Podle obžaloby dále muž týral svou manželku, opilý ji napadal i před dětmi, bil a kopal, také po ní házel nožem. Své tři vlastní malé děti, stejně jako svého nevlastního syna, pravidelně dle žalobce mlátil, v noci jim bral peřiny a vyháněl je ven běhat a cvičit.

Nevlastního syna měl škrtit tak, až ho sourozenci museli křísit. Když pak děti jednu prosincovou noc utekly do 30 kilometrů vzdálené vesnice za babičkou, bombardoval ji výhružnými telefonáty.

Muž byl v minulosti odsouzen za zneužití dcer

„Všechno si to vymyslela matka, žena a děti. Nikdy jsem na ženu ruku nevztáhl, děti dostaly asi třikrát, když už opravdu hodně zlobily. Je to všechno lež a špína,“ rozčiloval se před soudem muž, kterého policisté zatkli zrovna ve chvíli, kdy se producíroval v dámském prádle a s nalakovanými nehty, vizáž pak doplňovala dámská čelenka.

V minulosti byl už odsouzen za zneužívání svých nevlastních dcer, podle jeho slov bylo ale také vše vymyšlené.

„Nejdřív náš život nebyl špatný, jenže pak začaly hádky, otčím byl opilý, bil matku a mě škrtil. Jednou mě přitáhl do ložnice, matka tam ležela na zemi nahá, sedl si na ní, aby se nebránila, mě chytil za ruku a donutil mě ji znásilnit. Nakonec jsme s kluky utekli, jen tak nalehko oblečení, po hádce, která trvala snad tři dny. Měl jsem ho rád, dával jsem si naději, že to bude lepší, ale už to nemělo konce, kdo ví, jak by dopadli kluci, a co by se všechno ještě stalo,“ tichým hlasem řekl před soudem mužův nevlastní syn, který po svých osmnáctých narozeninách všechno nahlásil na policii.

Soud v čele s Halinou Černou bude muset ještě vyslechnout znalce, kteří zkoumali věrohodnost jednotlivých stran a také si vyslechnout výpovědi zbývajících dětí. Pokud se prokáže vina obžalovaného, může strávit až 12 let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám