Hlavní obsah

Útočník pobodal v centru Prahy tři lidi

Právo, Novinky, Stáňa Seďová
Praha
Aktualizováno

V Praze na Andělu v úterý odpoledne zadrželi útočníka, který je podezřelý, že pobodal tři muže, jeden je vážně zraněn. Incident se stal v Nádražní ulici u stanice tramvají kousek od výstupu z metra. Útočník a jeho oběti se před incidentem hádali. Novinkám se podařilo získat exkluzivní záběry ze zatýkání.

Exkluzivně: Zatčení muže podezřelého z pobodání tří lidí Video: Novinky

 
Článek

Po potyčce zůstali na místě tři zakrvácení lidé. Mladý agresor, který útočil nožem, se ihned po incidentu dal útěk.

V Praze na Andělu muž pobodal tři lidi Video: Jiří Forman, Novinky

Kolemjdoucí zavolali záchranku a policii. V tu chvíli zaslechl vyhlášené pátrání strážník, který projížděl okolím na motorce. „Odstavil motorku u obchodu, a protože zná místa, kde se scházejí problémové osoby, vydal se tím směrem. V tu chvíli se na něj obrátil muž s tím, že u incidentu byl a viděl pachatele utíkat za roh. Tam ho také městský policista skutečně našel,“ popsal dopadení náměstek městské policie Ludvík Klema.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Zásah policistů na pražském Smíchově

Vytáhl nůž i na policisty

Naštěstí strážníkovi přispěchal na pomoc policista, ale to ozbrojeného agresora neodradilo a odmítal se vzdát. „Mladý útočník na policisty vytáhl nůž a odhodil ho až poté, když na něj namířili střelnou zbraň. O motivech útoku zatím nevíme nic bližšího," informovala Právo mluvčí pražských policistů Jana Rösslerová.

Foto: Jiří Forman, Novinky

U pobodaných lidí zasahovali záchranáři.

Na místě zasahovali záchranáři, kteří tři zraněné ošetřili. "Dva muži jsou středně těžce zranění, jeden je ve vážném stavu," řekla Novinkám mluvčí pražských záchranářů Jiřina Ernestová.

Zranění byli odvezeni do nemocnic.

Reklama

Výběr článků

Načítám