Hlavní obsah

Starší muž chtěl řešit územní plán Hradce Králové se sekerou v ruce

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Nestandardní postup, jak prezentovat svou nespokojenost, zvolil ve středu odpoledne starší muž, který zavítal na jednání nad novým územním plánem města Hradce Králové. Své názory chtěl totiž prosadit pomocí sekerky, kterou si k tomu účelu s sebou přinesl.

Foto: MP Hradec Králové

Muž přišel na zasedání zastupitelstva se sekerou

Článek

Veřejné projednávání územního plánu pořádal magistrát krajského města. „V průběhu jednání přistoupil muž k řečnickému pultu a vykřikoval, že pomocí sekery zde zjedná pořádek,“ uvedla mluvčí městské policie Eva Čížková.

Výtržník podle ní vyhrožoval, ať si všichni dají pozor, protože nebude váhat sekeru použít.

„Přivolaná hlídka muže oslovila a vyzvala, aby ji následoval do vestibulu budovy. Ten nereagoval a začal sahat do tašky, kde měl sekeru uloženou. Za použití hmatů strážníci muže zklidnili a odvedli ven. K dalšímu šetření byl předán státní policii,“ dodala Čížková.

Podle Martina Černého z tiskového odboru magistrátu je chování muže nepochopitelné, protože nešlo o žádné schvalování nového územního plánu. „Jednalo se skutečně pouze o seznámení s návrhem. Ten může doznat ještě mnohých změn,“ řekl Právu.

Reklama

Výběr článků

Načítám