Hlavní obsah

Auto plné mladých se odrazilo od stromu a potopilo se v rybníce

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava
Aktualizováno

Pět velmi mladých lidí skončilo v úterý večer po havárii vozu v rybníce Roštejn u Telče. A měli takříkajíc štěstí v neštěstí: nedaleko kritického místa byli dva lidé, kteří zraněnou osádku potopeného auta vytáhli včas.

Foto: Policie ČR

Tři mladí lidé se těžce zranili.

Článek

„Řidič vozidla VW Polo jel kolem půl osmé od obce Vanov na Telč. Po projetí pravotočivé zatáčky vjel na krajnici, kde s automobilem dostal smyk. Vozidlo se dostalo přes protisměrný jízdní pruh mimo komunikaci, kde narazilo do vzrostlého stromu. Od něj se automobil odrazil a spadnul do rybníka Roštejn, kde se celý ponořil do vody,“ vylíčila kolizi auta, řízeného 21letým mladíkem, policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Při nárazu auta do stromu se všech pět lidí zranilo. „Nešlo o život ohrožující zranění, nicméně dvě zranění byla těžká, jedno středně těžké a dvě lehčí,“ uvedla ředitelka záchranky Vladislava Filová s upřesněním, že šlo zejména o zlomeniny.

Foto: HZS Vysočina

Hasiči vytahují havarovaný vůz z rybníku.

Nejvážnější zranění utrpěl 21letý spolujezdec z předního sedadla, kterého vrtulník transportoval do českobudějovické nemocnice, a 15letá dívka, která skončila v nemocnici v Brně. Řidič a dvě děvčata ve věku 15 a 16 let byli hospitalizováni v nemocnici v Jihlavě.

Mladistvé z auta vytáhli dva zachránci

„Ti zranění měli obrovské štěstí. Nedaleko místa havárie totiž tou dobou procházela mladá žena, která ani na okamžik neváhala a začala lidi z potopeného vozu vytahovat ven. Záhy se k ní přidal ještě jeden muž, který situaci zahlédl z větší vzdálenosti a na místo okamžitě dojel. Těžko usuzovat, co by se bez jejich ochoty pomoci stalo. Všichni v autě byli zranění, auto bylo zcela potopené a nebylo ze silnice takřka vidět,“ upozornila policejní mluvčí.

Podle výsledků vyšetřování byl řidič střízlivý, ostatní okolnosti policisté zatím zjišťují a obracejí se i na případné svědky. Škoda na vozidle se odhaduje na 50 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám