Hlavní obsah

Při střetu kamiónu s autem se vážně zranilo dítě

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov
Aktualizováno

Dvě vážné dopravní nehody se staly v průběhu jedné hodiny v pátek dopoledne u Lipníka nad Bečvou na Přerovsku. Při první na R 35 bylo těžce zraněno dvou a půl leté dítě, při druhé na vedlejší silnici mezi Lipníkem a Olomoucí dva řidiči kamiónů.

Foto: HZS Olomouckého kraje

U Lipníka se čelně střetly dva kamióny.

Článek

„Za sjezdem na Velký Újezd se střetlo nákladní vozidlo s osobním, které řídila žena a převážela dítě. To bylo vymrštěno ze sedačky a vážně zraněno. Maminka vyvázla bez újmy na zdraví, ale byla v těžkém šoku,“ řekl Právu mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

„Dítě mělo poraněné dolní končetiny a pohmožděniny. Letecky jsme jej i s matkou transportovali na traumatologii ostravské nemocnice,“ informoval Právo náměstek ředitele krajské záchranné služby Jan Weinberg.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Při druhé nehodě do sebe narazily dva kamióny

Druhá havárie se podle Hošáka stala zhruba o hodinu později, kdy se čelně střetly dva kamióny u Dolního Újezdu. „Oba řidiči utrpěli těžká zranění. Jeden byl ve vraku vozidla tak zaklíněný, že jsme ho museli dostat ven pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení,“ konstatoval Hošák.

„Jeden řidič měl otřes mozku a pohmožděniny, druhý otřes mozku a devastující poranění dolní končetiny. Oba jsme převezli do olomoucké fakultní nemocnice,“ informoval Weinberg. Doprava na R35 musela být asi na dvě a půl hodiny přerušena, na vedlejší silnici mezi Olomoucí a Lipníkem policisté řídili dopravu kyvadlovitě.

Foto: HZS Olomouckého kraje

„Dva ze tří jízdních pruhů byly neprůjezdné. Kamióny jsme nejprve museli dostat mimo vozovku. Nyní uklízíme provozní kapaliny, které tam unikly a zároveň přečerpáváme naftu z nádrží do náhradních sudů,“ informoval dále Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám