Hlavní obsah

Exnáměstka ze záchranky stíhá policie, podvod s vysvědčením odhalilo Právo

Právo, Patrik Biskup
Karlovy Vary

Z manažerského postu odešel s pořádnou ostudou. Teď má navíc na krku trestní stíhání s hrozbou až tříletého pobytu ve vězení. A to všechno kvůli podvodu, kterým si „dodělal“ vzdělání potřebné pro řídící funkci.

Foto: Právo

Padělané vysvědčení

Článek

Řeč je o dnes již bývalém technickém náměstkovi ředitele karlovarské krajské záchranné služby Dušanu Keilovi, kterého nyní policie obvinila z toho, že si vyrobil falešné maturitní vysvědčení a zaměstnavateli ho předložil jako potvrzení o dosaženém vzdělání. Na stopu kriminalisty přivedlo Právo, které Keilův podvod v květnu odhalilo.

„Zahájili jsme trestní stíhání za padělání veřejné listiny,“ řekl v úterý Právu mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta. Jak Právo zjistilo, Keil dokladoval ukončené studium na Právní akademii v Liberci, ačkoliv ve skutečnosti absolvoval pouze elektrotechnické učiliště.

Vedení liberecké školy Právu potvrdilo, že tam Keil nikdy nestudoval. Když zástupkyně ředitele školy Marcela Medková dostala od reportéra Práva kopii Keilova maturitního vysvědčení, okamžitě podala trestní oznámení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám