Hlavní obsah

Střelec z Třince neměl zbrojní průkaz, policie případ odloží

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec

Šestapadesátiletý muž, který v pátek večer v Dolní Lištné u Třince postřelil svou bývalou přítelkyni a zastřelil jejího 26letého syna, nebyl držitelem zbrojního průkazu. Z vraždy ani z nedovoleného ozbrojování ovšem obviněn nebude, protože po činu obrátil zbraň proti sobě a zastřelil se.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Soused ukazuje zahradní posezení za domem v Třinci, kde se střílelo a kudy prošel střelec za svou bývalou přítelkyní, aby ji zastřelil.

Článek

Jak v pondělí informovala mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská, od noci na sobotu do pondělka policie k žádné zásadní změně v prověřování třinecké tragédie nedošlo.

„V této chvíli je ale možné doplnit, že pachatel nebyl držitelem zbrojního průkazu. Policisté odboru kriminalistické techniky a expertiz provedou zkoumání zajištěné zbraně, stejně jako vyhodnocení zajištěných stop z místa činu,“ uvedla mluvčí.

Tragédie, při které přišli dva lidé o život, se odehrála v pátek večer u jednoho z domů v třinecké části Dolní Lištná. Šestapadesátiletý muž podle policie vystřelil na svou přítelkyni i jejího syna. Žena skončila v nemocnici, syn utrpěl vážné zranění, kterému podlehl. Střelec nakonec spáchal sebevraždu střelou do hlavy.

Motiv jednání je neznámý, mezi sousedy a v médiích se o víkendu spekulovalo o nesplacených dluzích a o rozchodu, který muž psychicky neunesl.

Policie po zadokumentování celého případu kauzu odloží, jelikož již není koho stíhat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám