Hlavní obsah

Zpěváka americké metalové skupiny v Praze zatkli a obvinili ze zabití

– Praha
Novinky,

Čtvrteční koncert americké metalové skupiny Lamb of God se v pražském klubu Rock Café neuskutečnil, protože její zpěvák Randy Blythe byl podle informací získaných Novinkami zadržen policií. Důvodem je dva roky starý násilný trestný čin, jehož oběť zemřela.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák skupiny Lamb of God Randy Blythe

Článek

O odřeknutí koncertu informovala ve čtvrtek pořádající agentura Obscure: „Dnes v 11:00 hodin jsme obdrželi zprávu od managementu Lamb of God, že dnešní plánované vystoupení v Praze v klubu Rock Café je zrušeno. O konkrétních důvodech nemáme zatím žádné zprávy.“

„Zadrželi jsme zpěváka ročník 1971, který byl obviněn z trestného činu ublížení na zdraví ve 4. odstavci, tedy s následkem smrti,“ řekla Novinkám mluvčí pražských policistů Eva Kropáčová s tím, že se policie k věci více nebude vyjadřovat.

Před dvěma lety, 24. května 2010, se konal první koncert Lamb Of God v Praze v klubu Abaton, kde se podle informací Novinek tragický incident odehrál.

Na oficiálních stránkách kapely se v příspěvcích fanoušků k pražskému vystoupení objevilo, že koncert "byl zrušen, neboť Randy Blythe byl zadržen pro vraždu spáchanou 24. 5. 2010".

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák skupiny Lamb of God Randy Blythe

Lamb of God, kteří se dali dohromady v roce 1994, jsou od vydání alba Ashes of The Wake z roku 2004 adorováni jako představitelé nové vlny amerického heavy metalu. Jestliže raný materiál byl extrémní a nesl se v duchu grindcoru, deathmetalu i hardcoru, později začala skupina čerpat z odkazu Pantery a dalších metalových kapel z amerického jihu.

Pro skupinu je typické silně protináboženské zaměření, původně se jmenovala Burn the Priest. V textech se zabývala špatnými lidskými vlastnosti, zejména pokrytectvím, ale také násilím, jedna skladba se jmenovala Omerta (mafiánský zákon mlčenlivosti, jehož porušení se trestá smrtí). Kapela však kritizovala i válku v Iráku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám