Hlavní obsah

Řidička našla v pneumatikách bodliny, prý přejela dikobraza

Právo, orh, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

Srážky s lesní zvěří nebo zatoulaným dobytkem nejsou na jihu Čech ničím výjimečným. Ve středu však policisty šokovala řidička, která tvrdila, že nedaleko hranic s Rakouskem svým vozem přejela dikobraza.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

"Žena nahlásila, že ve dvě hodiny v noci jela od hranic a poblíž Horního Dvořiště srazila osobním automobilem dikobraza. Zjistila to prý tak, že po příjezdu domů našla při kontrole vozidla dikobrazí bodliny,“ sdělila Právu mluvčí jihočeské policie Štěpánka Uhlířová.

Mluvčí dále poznamenala, že na místo vyrazili i policisté. "Skutečně na možném místě střetu dlouhé bodliny nalezli. Zvíře však nikde v blízkosti nebylo," dodala Valentová.

Dikobraz patří mezi větší hlodavce. Dosahuje váhy až 27 kilogramů a je charakteristický právě tím, že má místo srsti dlouhé bodliny.

"Mám pro to jediné vysvětlení a to, že pokud šlo o dikobraza, musel utéci českému nebo rakouskému chovateli. V Evropě se s dikobrazem lze v přírodě volně setkat na Sicílii či Apeninském poloostrově. V létě u nás může bez problému přežít, neboť za potravu mu slouží tráva, ovoce či okusuje kůru stromů,“ řekl Petr Skála z hlubocké ZOO Ohrada.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám