Hlavní obsah

Rychlíkem do Prahy cestoval had, vyděsil cestující

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V mezinárodním expresu Ex 148 Hukvaldy, který jel v neděli z Žiliny do Prahy, se krátce po poledni objevil v jednom kupé had. Jak Novinkám sdělil 36letý cestující, vylezl plaz z prostoru pod sedačkami nedlouho před tím, než vlak zastavil v Kolíně.

Foto: Novinky

Had, který se objevil v kupé vlaku

Článek

V kupé seděli tou dobou dva muži a jedna žena. Té začal had lézt po noze. "Napřed si ho nevšimla, pak ale začala ječet, tak jsme hada sundali," popsal Novinkám šestatřicetiletý muž.

Svědek se nejprve domníval, že had vylezl z některého ze zavazadel, jak se však záhy ukázalo, nikomu nepatřil a cestoval na vlastní pěst.

Had byl dlouhý nejméně 1,5 metru. „Had byl velký, žlutooranžový a roztáhl se přes celou uličku v kupé,“ popsal Novinkám svědek. Mohlo se jednat o užovku červenou, která žije v oblastech Severní Ameriky a v Mexiku.

Cestující kupé opustili a informovali průvodčí.

"Průvodčí hada viděla, kupé uzamkla a uzavřela všechny otvory," popsala Novinkám mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová. Na nádraží v Praze, jakmile všichni cestující vystoupili, prohledali vlak policisté s odborníkem na odchyt zvířat. Hada ale nenašli. Vlak je nyní na odstavném nádraží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám