Hlavní obsah

Zmlácený Petro o útočnících, kteří ho připravili o ledvinu: Jsou to ubožáci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Jako o ubožácích hovoří Petro Zhivachivsky z Břeclavi o skupině zatím neznámých pachatelů, kteří ho minulý víkend brutálně zbili tak, že přišel o ledvinu. Stále viditelné otřesený, ale přitom odhodlaný chlapec to řekl v rozhovoru pro FTV Prima.

Zmlácený Petro o útočnících, kteří ho připravili o ledvinu: Jsou to ubožáciVideo: Prima FTV

 
Článek

"Jsou to ubožáci, jestli si myslí, že když jdou na bezbranného, tak že jsou nějací frajeři," řekl patnáctiletý Petro.

Do nemocnice ho přišel v pátek navštívit jeho starší bratr. "Nechápu důvod. Kvůli cigaretě? To je přímo hloupé, doufám, že policie vypátrá viníky," prohlásil.

Napadenému chlapci museli lékaři odebrat poškozenou ledvinu. Má také poraněná játra a slezinu. Kdy by mohl být propuštěn do domácího ošetřování, se zatím neví. Zatím je stále na JIP břeclavské nemocnice. Jeho stav se ale zlepšuje. "Snad již příští týden by mohl být přemístěn na oddělení chirurgie," řekla matka hocha Oksana Zhyvachivska.

Podle ní jejího syna brutálně zbila trojice Romů. V Břeclavi se kvůli útoku v neděli uskuteční zřejmě dvě akce. Zástupci iniciativy nazvané "Pochod za Peťu a naši bezpečnost" se spojili s Dělnickou mládeží a společně uspořádají protestní pochod.

Druhé shromáždění oznámila iniciativa Nenávist není řešení. Ta si od této neděle až do 22. června účelově zamluvila od 10:00 do 22:00 pro své akce ulice, v nichž žijí Romové, aby do nich měli zamezený vstup extremisté.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám