Hlavní obsah

Na Karlovarsku se srazil mercedes se škodovkou, řidiči zahynuli, auta shořela

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary
Aktualizováno

Při dopravní nehodě dvou osobních vozidel na silnici mezi Karlovými Vary a Prahou u Žalmanova na Karlovarsku přišli v neděli půl hodiny před půlnocí o život dva lidé.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Jeden ze zničených vozů po nehodě.

Článek

„Jedno z aut začalo po srážce hořet,“ popisoval mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal. „V době příjezdu hasičů z Karlových Varů bylo již celé auto v plamenech, teprve po uhašení nalezli hasiči uvnitř tělo mrtvého řidiče,“ dodal.

Druhé havarované vozidlo se podařilo kolemjedoucímu řidiči nákladního vozidla lanem odtáhnout do bezpečné vzdálenosti od hořícího auta. Přesto i ono začalo v motorovém prostoru hořet.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Následky tragické dopravní nehody.

„Hasiči zlikvidovali požár, který zasáhl motorovou část auta, a poté začali s pomocí hydraulických nástrojů vyprošťovat řidiče. Lékař záchranné služby po vyproštění konstatoval smrt muže,“ řekl mluvčí hasičů s tím, že teprve pak bylo s pomocí hydraulických nástrojů vyproštěno i tělo řidiče z vyhořelého vozidla.

„Hasiči zajistili místo nehody a zlikvidovali únik provozních kapalin a osvětlovali okolí kolize pro potřeby policejních vyšetřovatelů,“ dodal Kasal. „Silnice byla po celou dobu zásahu uzavřena, provoz zde byl obnoven v pět hodin ráno,“ uzavřel.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Hasiči při vyprošťovacích pracích.

Reklama

Výběr článků

Načítám