Hlavní obsah

Při zásahu policejní inspekce v Praze se střílelo po ujíždějícím voze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V Praze Krči se v úterý odpoledne střílelo při policejní akci. Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) pronásledovala a zadržela pachatele, potvrdila Novinkám bez dalších podrobností mluvčí GIBS Radka Sandorová. GIBS se zabývá stíháním příslušníků a zaměstnanců policie, celní správy a vězeňské služby.

Při zásahu policejní inspekce v Praze se stříleloVideo: Novinky

 
Článek

Zásah se odehrál krátce před 15:00 ve Štúrově ulici nedaleko Thomayerovy nemocnice. Podle očitého svědka se po hlavní silnici řítilo větší tmavé auto zřejmě značky audi a za ním šest pravděpodobně policejních aut.

"Z okna jednoho z nich se vykláněl muž v černém a z malého samopalu se zaměřovačem střílel na pronásledovaný vůz," popsal akci svědek. Podle něj padlo asi deset výstřelů.

Podle nepotvrzených informací mělo dojít i k poškození vozu nevinné ženy. Její auto měla zasáhnout zbloudilá kulka. Policie kvůli bezpečnosti dalších lidí pak zcela uzavřela výjezd z Prahy směrem na Jesenici.

"Mohu potvrdit, že se jedná o akci generální inspekce, při níž byl zatím zadržen jeden pachatel. Zatím nelze říct, zda byl z řad policie nebo jde o civilistu,“ řekla Sandorová.

"Z důvodu zajištění bezpečnosti jsme uzavřeli výjezd z centra směrem na Jesenici. Bližší informace není možné poskytovat," dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám