Hlavní obsah

Redaktor České televize Vovesný spáchal sebevraždu, skočil z mostu

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Dlouholetý redaktor České televize Karel Vovesný (37), který pracoval v plzeňské regionální redakci, spáchal sebevraždu. Zabil se skokem z mostu u Litické přehrady.

Foto: ČT24

Karel Vovesný

Článek

Kvůli přetrvávajícímu špatnému zdravotnímu stavu, zejména depresím, se už několik měsíců na obrazovce neobjevoval. Doma po něm zůstala manželka a dvě malé děti v předškolním věku.

„Na žádost policie jsme vyjížděli ve čtvrtek před šestou ráno k muži, který ležel bez známek života u hráze. Lékař konstatoval smrt,“ uvedla mluvčí plzeňské záchranky Lenka Ptáčková.

"Od poloviny loňského července byl Karel Vovesný v pracovní neschopnosti. Před zhruba dvěma týdny s ním jednalo vedení zpravodajství o jeho dalším působení v rámci České televize a obě strany se dohodly na ukončení jeho pracovního poměru. Vedení zpravodajství a celá Česká televize vyjadřuje hlubokou lítost nad touto smutnou událostí. Zároveň hledá možnost, jak v této těžké chvíli finančně pomoci rodině Karla Vovesného," řekla mluvčí České televize Michaela Fričová.

Podle Simony Čejkové z plzeňského ředitelství policie na místě vyloučila cizí zavinění. „Příčinu smrti určí pitva,“ dodala Čejková. Jak dále potvrdila, muž měl u sebe dopis na rozloučenou. V něm podle informací Práva napsal, že už neví kudy kam.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám