Hlavní obsah

Muž polil manželku kyselinou, soud ho poslal do vazby

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec

Čtyřicetiprocentním roztokem kyseliny sírové zaútočil začátkem týdne na svou manželku jednačtyřicetiletý muž z Třince. Žena jen díky své duchapřítomnosti neutrpěla vážné následky, muž byl obviněn z pokusu o těžké ublížení na zdraví a soud ho poslal do vazby.

Foto: Policie ČR

Bunda napadené ženy.

Článek

O případu informoval ve čtvrtek mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk. Vleklé manželské neshody vyvrcholily v pondělí ráno na parkovišti, kde si útočník na svou ženu počkal, když šla do práce.

„K manželce přistoupil a z plastové lahve na ni vylil kyselinu. Napadená žena byla naštěstí tak duchapřítomná, že stačila uskočit. Díky tomu, že kyselina nebyla silně koncentrovaná a zasáhla valnou většinou jen oděv, nedošlo k tragickým následkům,“ řekl mluvčí s tím, že bunda byla při útoku rozleptána.

Foto: Policie ČR

Bunda napadené ženy.

„Vzhledem k tomu, že útok byl způsobilý ke vzniku závažných poranění jako poleptání pokožky, zasažení očí a oslepnutí, nebo poškození důležitého orgánu, soudce na agresora uvalil vazbu a tomu hrozí trest odnětí svobody v trvání od třech až do desíti let,“ doplnil policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám