Hlavní obsah

Falešný exekutor na Bruntálsku vylákal od manželů sto tisíc korun

Právo, Aleš Honus
Bruntál

Částku ve výši sto tisíc korun vylákal podvodník, vydávající se za exekutora, z jednatřicetiletého muže na Bruntálsku. Navštívil ho s falšovaným rozhodnutím o nařízení exekuce na majetek jeho manželky. Podvodník podle policie zneužil informace, které získal od bývalého partnera zadlužené ženy.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Muž, který má za sebou bohatou trestní minulost, byl obviněn z přečinů podvodu a padělání a pozměnění veřejné listiny.

„V květnu v Rýmařově se měl vydávat za exekutora ze Zlínska a měl 31letému poškozenému předložit rozhodnutí o nařízení exekuce na částku 500 tisíc korun. Tato částka měla být uvedena jako dluh, který si jeho manželka přinesla z předchozího vztahu,“ uvedla mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková s tím, že muž exekutorovi vyplatil sto tisíc korun.

Dlužník pak pomocí internetu s hrůzou zjistil, že žádný exekutor takového jména neexistuje, a proto kontaktoval policii. „Kriminalisté následným intenzivním šetřením a provedenou rekognicí pachatele ustanovili a obvinili.  Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až do výše pěti let,“ dodala policejní mluvčí.

Při vyšetřování vyšlo najevo, že pachatel se zná s bývalým manželem zadlužené ženy, který mu informaci o dluhu poskytl. Nepodařilo se ale prokázat, že by mělo jít ze strany exmanžela o nějakou pomstu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám