Hlavní obsah

Po nehodě na přejezdu zemřeli dva lidé

Právo, Jaroslav Švehla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jičín
Aktualizováno

Dva lidé nepřežili srážku osobního vlaku s automobilem na železničním přejezdu mezi obcemi Kovač a Butovec na Jičínsku. Ke srážce došlo před 17. hodinou.

Foto: Drážní inspekce

Následky tragického střetu na přejezdu.

Článek

Přivolaní zdravotníci už nemohli oběma pasažérům vozidla pomoci.

„Jejich zranění byla neslučitelná se životem. Obě osoby podlehly poraněním na místě,“ řekla Právu mluvčí Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje Anna Krempová.

Podle mluvčí jičínské policie Hany Klečalové při srážce vlaku s vozidlem Peugeot 306 zahynul řidič a jeho spolujezdkyně. Dvanácti cestujícím ve vlaku a strojvedoucímu se nic nestalo.

Foto: Drážní inspekce

Následky tragického střetu na přejezdu.

„Vlak před sebou tlačil automobil ještě asi 200 metrů, než stačil zastavit,“ řekla Klečalová s tím, že dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu strojvedoucího byla negativní.

K nehodě došlo na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací, která byla podle policejní mluvčí v době nehody v provozu. K vykolejení vlaku, který jel z Turnova do Hradce Králové, nedošlo. Případ vyšetřuje policie a drážní inspekce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám