Hlavní obsah

Muži na Plzeňsku ubili souseda k smrti, přihlížel tomu jeho malý syn

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pernarec

Malá vesnička Pernarec na severním Plzeňsku je už od víkendu vzhůru nohama. Muž (42) společně se svým synem napadli souseda a umlátili ho k smrti. Starší z útočníků už sedí ve vazbě.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Víkendovou tragédii v Pernarci připomínají zapálené svíčky u domu zabitého muže.

Článek

"Oba jsou stíháni pro zločin těžké ublížení na zdraví s následkem smrti,“ potvrdila ve čtvrtek Právu Václava Brýdová z plzeňského krajského státního zastupitelství. Hrozí jim až deset let vězení.

Událost připomínají už jen zapálené svíčky u domu zabitého muže. „Je to obrovské neštěstí,“ říká poštovní doručovatelka a oči jí přitom vlhnou.

Slzám se neubránil ani nevlastní strýc oběti. „Jsou to zmetkové, co na to mám jiného říci,“ spíše šeptá, než mluví.

Muže bili v přítomnosti jeho jedenáctiletého syna

Policie zatím k případu mlčí. O motivu se tak jen spekuluje. Podle neoficiálních informací je za útokem manželský trojúhelník a neshody, které tím propukly. Domy stojí v těsné blízkosti a mají společný dvorek.

Oba bijci měli vtrhnout do domu souseda v noci ze soboty na neděli. Byli opilí. Na 35letého muže se vrhli a mlátili ho hlava nehlava, a to zřejmě v přítomnosti jeho jedenáctiletého syna. Když tělo zůstalo bezvládně ležet, z domu odešli.

„Muž měl vážné poranění hlavy. Byl v bezvědomí. V kritickém stavu jsme ho převáželi do nemocnice,“ uvedla mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková. Tam také zemřel.

Mladší muž byl propuštěn na svobodu

Kriminalisté nejprve zadrželi staršího z podezřelých. Jeho syn se později policii přihlásil sám, po sepsání protokolu byl propuštěn na svobodu.

Při rozhodování o vazbě soudce Ladislav Mrzena 42letého muže krátce vyslechl. „Uvedl pouze to, že je natolik otřesen smrtelným následkem, že není schopen k tomu vůbec nic říci,“ sdělil Mrzena, který obviněného poslal za mříže.

„Hrozilo, že by s ohledem na vysokou trestní sazbu mohl uprchnout nebo se skrývat, aby se vyhnul trestu. Dále u něho existuje riziko, že bude na svobodě ovlivňovat svědky nebo jinak mařit vyšetřování,“ uzavřel soudce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám