Hlavní obsah

Zloději pořádají nájezdy na táborské obchody

Právo, ch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Masivní organizované nájezdy zlodějů na obchodní domy trápí táborské policisty. Zloději si vybírají zejména prodejny s oděvy či drogistickým zbožím.

Foto: Miroslav Šára, Právo

Článek

"Koncem minulého týdne takto zaútočili na jednu z prodejen drogérie v obchodní zóně na jižním okraji města. Šlo o dva muže a dvě ženy snědé pleti ve věku 35 - 40 let. Během několika okamžiků si nandali do kapes a připravených zavazadel zboží za téměř 20 000 korun a prodejnu rychle bez placení opustili,“ popsal Právu jeden z množících se ataků chmatáků táborský policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Zdůraznil, že se nejedná se o ojedinělý případ. V první polovině roku se táborským policistům podařilo vypátrat a dopadnout dvě obdobné skupiny, které do Tábora najížděly ze sousedních okresů.

Doporučují prodavačům obezřetnost. „Okamžitě pokud mají podezření na takovou skupinu zlodějů v obchodě, je třeba okamžitě volat o pomoc na linku 158. Důležitými informacemi pro policisty jsou vedle popisu pachatelů i poznatky o směru jejich útěků, zejména o typu a registrační značce vozidla, kterým většinou z místa následně odjíždí,“ radí obchodníkům Doubek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám