Hlavní obsah

Podvodník připravil muže o byt, výhodně ho prodal

– Praha
Novinky, Petr Nový

Oči pro pláč nyní zůstávají muži, který až na výpisu z Katastru nemovitostí zjistil, že už není majitelem „svého“ bytu. Vychytralý podvodník totiž pomocí falešných dokladů jeho byt prodal cizince, která se už do 3+1 na Černém Mostě v Praze nastěhovala. Podvodníka policie hledá.

Článek

Hledaný muž na konci března jménem poškozeného vlastníka bytu uzavřel v pražské notářské kanceláři kupní smlouvu na jeho prodej, a to za 1 200 000 korun. Majitel se o tom, že přišel o byt, dozvěděl až v okamžik, když mu domů přišel výpis z Katastrálního úřadu, kde majitelkou jeho bytu byla již čtyřiačtyřicetiletá cizinka.

„Ta se přes inzerát spojila s prodejcem nemovitosti. Jelikož nabídka byla velmi dobrá a cena proti normálnímu prodeji nízká, žena neváhala a s koupí souhlasila. K předání peněz došlo v jedné z bankovních poboček v Praze,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Hledaného muži při tom zachytily kamery na pobočce, kde si od kupující převzal část finanční hotovosti.

Velmi kvalitní padělané doklady

Muž, který se vydával za opravdového majitele nemovitosti, při sepisování smlouvy u notáře předložil dva doklady totožnosti na jeho jméno. „S největší pravděpodobností se jednalo o velmi dobré padělky, které nešlo pouhým okem rozpoznat od originálů,“ doplnila Kropáčová.

Poškozený muž tak během pár dnů přišel o vlastní byt v hodnotě 2 500 000 korun. V něm je nyní nastěhována nová majitelka. Soud vydal předběžné opatření, na základě kterého je vydán zákaz s další manipulací a nakládáním s touto nemovitostí až do doby, než bude případ policií prošetřen,“ uzavřela Kropáčová.

Za podvod s velkou škodou hrozí zatím neznámému pachateli vězení až na osm let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám