Hlavní obsah

Školákův prst uvízl v sedadle auta, začátek školy ale stihl

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Neobvyklý úkol museli ve středu řešit hasiči v Opavě. Z mechanismu, který slouží ke sklápění sedadel osobního auta, museli vysvobodit prst, který tam uvízl desetiletému školákovi. Vše nakonec dobře dopadlo, chlapec při manévru nebyl zraněn a mohl stihnout začátek školního roku.

Článek

„Na stanici hasičů v Opavě přijel ve středu dopoledne muž v osobním vozidle Peugeot. K překvapení hasičů žádal o pomoc pro svého desetiletého syna, jehož prostředníček levé ruky skončil zaseknut v mechanismu sklápění jednoho ze zadních sedadel. Chlapec sám jej nebyl schopen vytáhnout,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

„Hasiči byli, jak tomu bývá, rychlí, šikovní a zároveň šetrní. Nejprve rozřezali pomocí kotoučové brusky ovládací plastovou páčku, aby se mohli dostat k ocelové pasti. Samotné ocelové lanko uvnitř mechanismu rozřízli speciální pilkou, aniž by chlapce poranili,“ řekl mluvčí. Chlapec tak mohl stihnout první den nového školního roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám