Hlavní obsah

Zloděj ohrožoval pasažéry tramvaje v Praze zbraní, policie po něm pátrá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražští kriminalisté pátrají po neznámém muži, který 31. července v tramvaji číslo 8 údajně oloupil dva devatenáctileté mladíky. Ohrožoval je střelnou zbraní a odcizil jim ledvinku se dvěma mobilními telefony, několika tisíci korunami a doklady. Pachateli hrozí v případě usvědčení až dva roky vězení, informovala v neděli policejní mluvčí Eva Stulíková.

Článek

Mladíci jeli tramvají z Florence do zastávky Křižíkova. "V jedné chvíli tu mezi nimi a jedním z cestujících došlo ke slovní roztržce, která vyústila až ve fyzické napadení. Neznámý muž je navíc ohrožoval střelnou zbraní a následně okradl," popsala incident Stulíková.

Pachatel poté z tramvaje utekl společně s mužem a ženou, kteří incidentu přihlíželi, a odjel ze stanice Křižíkova směrem na Černý Most; muž a žena směrem do stanice Zličín.

Hlavní podezřelý je muž středního věku, světlé pleti, přibližně 160 cm vysoký s krátkými blond vlasy. Na sobě měl tmavé oblečení a s sebou nesl tašku světlé barvy. S ním byl zhruba dva metry vysoký muž světlé pleti a tmavých vlasů. Na sobě měl černé oblečení a na hlavě šedou čepici s kšiltem. Přes rameno měl batoh, z něhož vyčníval obal tenisové rakety. Žena je střední postavy, vysoká zhruba 170 centimetrů. Má delší tmavé vlasy sahající na ramena. Na sobě měla červenou bundu s bílými lemy a pod ní fialovou mikinu.

Policisté žádají případné svědky, aby se obrátili na bezplatnou telefonní linku 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám