Hlavní obsah

Policie již identifikovala podezřelé z mačetového útoku, jeden se přihlásil sám

Právo, sve
Nový Bor
Aktualizováno

Celostátní pátrání vyhlásila kriminální policie po třech mužích. Jsou podezřelí z účasti na nedělním brutálním útoku v non-stop baru v centru Nového Boru na Českolipsku. Jen několik hodin po zveřejnění pátrání se nejmladší z trojice hledaných přihlásil na policii sám.

Článek

„V Novém Boru v podvečer policejní hlídka zadržela hledaného sedmnáctiletého Jakuba Husáka. Byl umístěn do policejní cely,“ informovala českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková.

„Policisté pátrají po 36letém Antonínu Sinovi, 19letém Jakubu Žigovi a 17letém Jakubu Husákovi, všichni z Nového Boru,“ vyjmenovala ještě dopoledne mluvčí českolipské policie Ivana Baláková. Podle policie jsou hledaní muži nebezpeční a policisté občanům rozhodně nedoporučují, aby se je pokoušeli sami zadržet.

„Policisté uvítají veškeré informace, které povedou k jejich dopadení. Veškeré informace o jejich pohybu přijme každá služebna policie nebo lze kontaktovat linku 158,“ uvedla Baláková.

Zadržení jsou ve vazbě

Krátce po činu policisté zadrželi sedmatřicetiletého muže. Druhý den dopadli dalšího z pětičlenné skupiny, teprve patnáctiletého mladíka. Policie zadržené již obvinila ze spolupachatelství na zločinu těžkého ublížení na zdraví a na přečinu výtržnictví. „Oba jsou stíháni vazebně,“ uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Krvavý incident, ke kterému došlo v neděli v non-stop baru v Purkyňově ulici, měl odstartovat spor obsluhy baru se dvěma mladíky kvůli hraní automatů. Barmanka po nich chtěla předložit občanské průkazy, což mladíci neučinili a ženu počastovali urážkami. Následnou šarvátku nakrátko ukončili hosté baru, kteří se barmanky zastali a mladíky vyvedli.

Protestní akce občanů města

Mladíci se za několik minut vrátili a s posilami hosty surově napadli mačetami a obušky. Třiatřicetiletý muž s vážným zraněním hlavy po ráně mačetou se podrobil náročné operaci, další dva hosté baru z krvavého útoku vyvázli s o něco méně závažnými zraněními.

Brutální čin v Novém Boru zvedl vlnu nevole a přiměl místní občany k uspořádání protestní akce. „Chceme pokojným způsobem dát najevo svůj nesouhlas se stavem ochrany bezpečí v našem městě. Přijďte svou účastí zviditelnit, kolika lidem není situace v ulicích města lhostejná,“ svolávají organizátoři akce občany města v pondělí na novoborské náměstí.

Iniciátoři protestu zdůrazňují, že nechtějí propagovat politické či rasové názory, ale pouze upozornit na nutné zlepšení situace ve městě a vyjádřit účast se třemi obětmi útoku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám