Hlavní obsah

Zloděj v Ostravě rozebral zeď, ta se na něj zřítila

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Nepříliš velkou inteligencí zřejmě oplývá 40letý zloděj, který ve středu v Ostravě-Přívoze spolu s osmnáctiletým komplicem vnikl do areálu soukromé firmy, kde oba začali rozebírat obvodovou zeď budovy, aby se zmocnili kovových profilů. Když z budov odebral nosník, spadla na něj zeď a těžce ho zranila.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Kovový profil tvořil podpůrnou část zdiva. Při krádeži se zdivo společně s kovem zřítilo na jednoho z podezřelých a muž byl zraněn. Z místa činu byl podezřelý převezen záchranáři do nemocnice. Charakter zranění je pravděpodobně střední až těžký,“ uvedla ve čtvrtek mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Dodala, že zraněný muž byl přitom v letošním roce odsouzen za trestnou činnost k podmíněnému trestu odnětí svobody. Právě proto bude nyní asi stíhán i přesto, že způsobená škoda je velmi malá.

„Druhý z přítomných mužů ve věku 18 let je podezřelý z přestupku proti majetku. Škoda byla předběžně stanovena ve výši asi dva tisíce korun,“ řekla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám