Hlavní obsah

Řidič porsche překročil rychlost o 100 km/h

Právo, Martin Polák
Cheb

Bezmála dvousetkilometrovou rychlostí v hodině se řítil v úterý 45letý řidič po silnici č. I/21 v úseku mezi Velkou Hleďsebí a Starou Vodou na Chebsku, kde je povolena maximální rychlost 90km/h. Hazardér v silném voze Porsche Cayenne překročil povolenou rychlost o 100 km/h.

Článek

„Policisté naměřili vozidlu Porsche rychlost 190km/h. Po odečtení stanovené tolerance tak řidič překročil maximální povolenou rychlost o 94 km/h,“ uvedla mluvčí chebské police Martina Hrušková.

Rychlá jízda ale podle ní nebyla jediným provinění řidiče silného vozu. „Předjížděl v místě, kde je to zakázáno. Nerespektoval jak svislou dopravní značku zákaz předjíždění, tak i vodorovné dopravní značení, dvojitou podélnou čáru souvislou. Tímto jednáním tak ohrozil nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu,“ upřesnila mluvčí.

„Policisté pojali podezření, že by se řidič mohl vyhýbat přestupkovému řízení, a proto musel zaplatit kauci ve výši 10 tisíc korun,“ poznamenala Hrušková s tím, že řidiči nyní hrozí pokuta ve výši od 5 do 10 tisíc korun a zákaz činnosti od šesti měsíců do jednoho roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám